loader
 


Laatste reacties

De Grote Markt

14-08-2012, 09:36 • 2619 keer gelezen  • 1 reactie
De Grote Markt Van wie is de Grote Markt in Haarlem? Als ik de kritiek lees op Haarlem Culinair dan krijg ik de indruk dat op de Grote Markt alleen activiteiten mogen plaatsvinden die alle Haarlemmers leuk vinden. Dat wordt een saaie boel. Geen markt, geen kermis, geen Haarlem Jazz & More en andere muziekfestivals, geen tent voor het Zango-festival en inderdaad ook geen Haarlem Culinair meer.
Henny Leeflang zet al jaren een mooi en gezellig culinair festival neer. Ik kom er al jaren en geloof mij, er is niets elitairs aan. Normale Haarlemmers en toeristen die genieten van gerechten die worden bereid. Het zijn bezoekers die wel geld overhebben voor een culinair festival en bijvoorbeeld niet voor een kermisattractie.

Persoonlijk vind ik de kermis op de Grote Markt niet op zijn plaats. Gedurende die periode zal je mij daar niet op een terras zien zitten. Maar ook die liefhebbers hebben recht op hun kermis op de Grote Markt. Het is ze van harte gegund, ik pak dan wel ergens anders een terras. Laten wij als Haarlemmers elkaar een beetje meer gunnen. Maar laten wij ook respect houden voor mensen die iets neerzetten in de stad en daarbij ook nog eens bereid zijn om risico te nemen.

Ik mag hopen dat Henny Leeflang vooral kijkt naar de duizenden enthousiaste bezoekers en zich niet laat ontmoedigen. De organisatie geeft Haarlem een mooi festival en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.

Deze bijdrage is ingezonden naar de rubriek Schrivende Lezers van het Haarlems Dagblad en gepubliceerd op 15 augustus 2012.
  Share

Wilma Vermunt • 14-08-2012, 10:18
Herman, ik ben het helemaal met je eens!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.