loader
 

Herman Opmeer

Op 14 december 2009 werd tijdens een goed bezochte borrel het startsein gegeven voor mijn eigen onderneming. In de afgelopen jaren heeft Opmeer PR & Communicatie inmiddels samen gewerkt met tientallen opdrachtgevers. Ik ben er trots op dat ik grote organisaties heb mogen adviseren, of nog van adviezen voorzie. Zoals het ministerie van Financiën, de Belastingdienst, GVB, Vomar Voordeelmarktde provincie Noord-Holland, Consolid, Keerpunt en EBS. Maar ook MKB ondernemingen sta ik met veel plezier bij en geef ik graag hands-on advies als het gaat om alle vormen van communicatie. Heerlijk werk, dat goed bij me past.

Opmeer PR & Communicatie is een eenmansbedrijf. Met als belangrijkste kapitaal mijn jarenlange ervaring als adviseur externe communicatie en persvoorlichter bij één van de grootste openbaarvervoerbedrijven van Nederland, Connexxion. Naar buiten toe kennen mensen mij vooral als woordvoerder van de Raad van Bestuur en directie Openbaar Vervoer. Maar ook intern ben ik binnen de organisatie steeds op een breed communicatievlak actief geweest. Ik stel mijn ervaring graag beschikbaar voor iedereen die een pragmatische oplossing zoekt voor communicatievraagstukken. Een helder advies op het gebied van mediavoorlichting, PR of doelgroepgerichte communicatie. Daar sta ik voor.

Als persvoorlichter ben ik actief geweest op het hoogste medianiveau (NOS Journaal, RTL Nieuws, Nova, 1Vandaag, Radio 1 journaal, FD, De Telegraaf, NRC) maar ik heb ook veel ervaring met lokale en regionale journalistiek, zoals huis-aan-huisbladen en regionale tv-zenders. Als woordvoerder en extern communicatieadviseur bij Connexxion heb ik daarnaast veel PR-werkzaamheden verricht. Tijdens bijvoorbeeld de Champions Trophy Hockey, het EK Voetbal en Sail Amsterdam.

Tijdens de privatisering van Connexxion heb ik mij bezig gehouden met het ontwikkelen van mediastrategieën en het afstemmen daarvan op hoog niveau. Dat vereiste een grote mate van vertrouwen, kennis en kunde. Daar heb ik ongelooflijk veel van geleerd en een extra stap kunnen maken in mijn ontwikkeling als communicatieadviseur. Een vak dat ik met liefde en passie vervul.