loader
 


Laatste reacties

Weer een jaar voorbij!

29-12-2021, 16:26 • 1855 keer gelezen
Weer een jaar voorbij!

Ja hoor, er is alweer een jaar voorbij en weer een coronajaar. In mijn beleving vliegt de tijd voorbij en dat is een goed teken. Hoewel bij mij ook af en toe chagrijn en moedeloosheid toeslaat over alle beperkingen door het virus was het overall een mooi jaar. Zakelijk gaat het mij nog steeds voor de wind met afgelopen jaar opdrachten voor het Aanjaagteam Ondermijning, FIOD en nu als woordvoerder bij de gemeente Haarlemmermeer. Drie opdrachten met ieder een andere inhoud, maar alle drie heel interessant en uitdagend. Daarnaast blijft het leuk om de in omvang kleinere opdracht voor de gemeente Haarlem te blijven doen: HOV Noord, Houtplein en Fietspaden Rijksstraatweg. Alles in opdracht van Witteveen+ Bos,

Na bijna twee jaar eindigde de opdracht voor het Aanjaagteam Ondermijning in april. Simpelweg omdat het team ophield te bestaan. Dit was van tevoren duidelijk en kwam dus niet als verrassing. Een opdracht die in 2019 hortend en stotend op gang kwam. Maar ik kijk er met veel plezier op terug en de beloning kwam afgelopen maand. Het team heeft heel veel tijd gestoken in het lobbydocument Pact voor de Rechtsstaat. Doel was om een nieuwe coalitie te overtuigen structureel € 400 miljoen in de begroting op te nemen voor het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Resultaat: 100%! In het regeerakkoord staat letterlijk dat het Pact voor de Rechtsstaat wordt uitgevoerd. 

Bij de FIOD werd ik herenigd met oude bekenden van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën. Het was een warm bad en het blijft voor mij bijzonder om steeds weer met open armen te worden ontvangen. Pure persvoorlichting was de hoofdtaak en dat in een spannende omgeving met financiële criminaliteit als onderwerp. Het blijft intrigerend om te zien hoe (witte boorden) criminelen proberen de staat te slim af te zijn maar toch tegen de lamp lopen. Onderwerpen met rolexen, crypto's, dure auto's, illegale sigaretten en drugs rollen over elkaar heen. Het was ook leuk om een rechercheur te begeleiden die in een podcast van NRC feilloos de criminele wereld achter de handel in anabolen steroïden blootlegde.

Het einde van het jaar bracht mij een mooie opdracht als woordvoerder a.i. van wethouder Sidali in de Haarlemmermeer. Na verschillende malen de communicatiedynamiek van ministeries te hebben meegemaakt is het mooi om te werken in de lokale politiek. Het team van wethouder, bestuursadviseur en secretaresse werkt goed samen en het is fijn daar onderdeel van uit te maken. Tot minimaal 1 april 2022 ben ik daar goed onder dak.

Helaas kon ook dit jaar de Opmeerborrel niet doorgaan. Altijd gedacht dat alleen een tegenvallende opdrachtenportefeuille roet in het eten kon gooien, maar niet een pandemie. Sowieso is mijn leven, zoals bij zovelen, totaal veranderd. Van een druk sociaal leven, zowel zakelijk als privé, naar thuiswerken en leven in een kleine bubbel van goede en lieve vrienden. Maar voor dat laatste ben ik al heel dankbaar. Gelukkig was ik in de 'goede' periode van het afgelopen jaar in staat om op vakantie te gaan naar Griekenland, Frankrijk en Sint Maarten/St. Barthelemy. Dan mag ik toch echt niet klagen.

Ik kijk terug op een mooi 2021 met zakelijk en privé mooie momenten en hoop dat ik dat volgend jaar ook kan doen zodat 2022 ook weer een mooi jaar wordt.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.