loader
 


Laatste reacties

Zomerse werkplek

01-08-2017, 17:38 • 1908 keer gelezen
Zomerse werkplek

Het is weer zomer, toch wel een van de prachtigste seizoenen van het jaar vind ik persoonlijk. Als inwoner van Haarlem ben ik verwend met strand en duinen op loop- en fietsafstand. Een zomerse werkdag kan zomaar spontaan eindigen op het strand met een koel glas wijn en een mooi gerecht. Als je daarna voldaan naar huis fietst heb je het idee een vakantiedag achter de rug te hebben. Heb je dan nog wel vakantie nodig?

Het is al heel wat jaren geleden dat ik een lange zomervakantie heb gehad. Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties zou je ook wel gek zijn om in die periode weg te gaan. Populaire vakantiebestemmingen zijn druk en duur en de meeste opdrachtgevers zijn blij als je doorwerkt omdat hun eigen medewerkers veelal weg zijn. Voor vakanties wijk ik vooral uit naar de winter. Vooral de Alpen is mijn favoriete bestemming om te skiën en te genieten van de typische wintersportsfeer. Daarnaast kan je tegenwoordig ook in de winter betaalbaar naar zonbestemmingen in bijvoorbeeld de Caribbean.

Maar de zomerperiode is wel heel geschikt om de werkdruk even naar beneden te schroeven. Belangrijk zijn natuurlijk mijn opdrachten. Deze zomer loopt mijn opdracht bij GVB Tram voor 20 uur in de week door. Verder een paar uurtjes per week voor GVB Zero Emissie Bus en IJmond Samenwerking. Ook mijn werkzaamheden voor Haarlem Culinair en Bloemendaal Bubbles & Bites nemen tijd in beslag. Daarnaast heb ik op ad-hoc basis nog wat werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers. Maar aan de andere kant ligt het hele netwerkgebeuren nagenoeg stil. Geen bijeenkomsten, borrels of vergaderingen, even rust op dat gebied.

Genoeg te doen, maar geen overvolle agenda. Dat geeft mij de gelegenheid om een versnelling naar beneden te gaan en te genieten van een mooie zomer. De werkzaamheden die ik vanuit mijn eigen kantoor kan doen kunnen ook vanachter mijn laptop worden gedaan. En het voordeel van een laptop en een goede 4G-verbinding is dat je die laptop overal kan neerzetten en aan de slag kan gaan. Ik hoop op een lange zomer met veel 'buitenwerkdagen'. 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.