loader
 


Laatste reacties

Vodafone en Ziggo, nog niet echt een paar

18-07-2017, 15:34 • 2368 keer gelezen
Vodafone en Ziggo, nog niet echt een paar

Vodafone en Ziggo zijn gefuseerd en zijn begonnen om elkaars klanten te verleiden om van beide diensten gebruik te maken. Achter de schermen loopt het helaas niet zo vlekkeloos. Voor mij persoonlijk is deze samenwerking uitgemond in chaos die ik zelf moet oplossen, en nog steeds niet is opgelost. Dat kan toch niet de bedoeling zijn om een trouwe klant te verleiden en als het dan fout gaat hem zelf laten opdraven om het op te lossen. Omdat het bereiken van de Klantenservice veel geduld vraagt en ik door drie eerdere ervaringen niet de indruk krijg dat ik dan serieus genomen wordt maar een open brief aan de directeur klantenservice van Ziggo zakelijk, Robin Clements.

Beste heer Clements,

Ik ben al jarenlang vaste klant bij Vodafone. Als ZZP'er ben ik natuurlijk niet een al te grote zakelijke klant, maar wel een trouwe. Enkele weken geleden kreeg ik van zowel Vodafone als Ziggo aantrekkelijke aanbiedingen voor een Connect ZZP pakket. Omdat ik niet tevreden ben over mijn huidige provider heb ik daar wel oren naar. Op een donderdag werd ik gebeld door een medewerker, volgens mij van Vodafone, met de vraag of een uitgebreider pakket dan alleen mijn telefonie niet aantrekkelijk voor mij was. Ik was op dat moment aan het werk bij een opdrachtgever. Ik vertelde hem dat ik daar ook een folder over had gekregen en dat ik de volgende dag het één en ander zou gaan uitzoeken op de internetsite en dan wel contact op zou nemen via het nummer dat op de folder stond. Hij bood mij aan om de volgende dag terug te bellen of het allemaal was gelukt.

De volgende dag door de website gegaan en ik had nog wel wat vragen. Ik bel het nummer waar ik door een uiterst vriendelijke en behulpzame vrouw te woord werd gestaan. Dat resulteerde in een bestelling en aan afspraak voor een monteur op 7 juli In de middag werd ik gebeld door de man die mij donderdag al had gebeld met de vraag of het allemaal goed was gekomen. Ik heb aangegeven dat ik keurig geholpen was en dat de bestelling was geplaatst. Hij bemerkte dat het nog niet in het systeem stond waarop ik antwoordde dat dit kan kloppen omdat de mevrouw mij dat ook had verteld. Vanwege het weekend en het synchroniseren  van de systemen zou ik maandag pas de bevestiging krijgen. Ik heb dat later nog eens herhaald. Hij bood aan het in de gaten te houden, prima wat mij betreft.

Maar hij heeft het niet in de gaten gehouden, hij heeft de bestelling opnieuw geplaatst, zonder mijn medeweten. Daarbij heeft hij de overstapservice niet meegenomen en de monteur een week later gepland. Dat werd die maandag duidelijk toen de mevrouw mij terugbelde dat er dingen niet goed gingen. Zij kan er niets meer aan doen want de bestelling van haar overijverige collega was al door het systeem heen. Wat ik zeer storend vind is dat met die bestelling ook een automatische incasso wordt afgegeven, die ik dus helemaal niet heb afgegeven. Het enige wat ik kan doen is de aflevering van apparatuur weigeren. Of deze wel accepteren en dan zelf de overstap regelen en accepteren dat de monteur een week later langskomt. Kortom, mijn bestelling loopt door toedoen van uw medewerker uit op een chaos en ik kan het zelf herstellen.

Later belde die overijverige medewerker, maakt zijn excuus, zij dat het toch iets anders zat. Ik heb hem aangegeven dat het prima is als ik er maar geen last van zou krijgen. Hij zou zorgen dat de andere bestelling gecancelled zou worden en de monteur op 7 juli zou komen. Op 7 juli komt keurig de monteur, hij heeft het prima voor mij aangesloten. Een week later krijg ik bericht dat het pakket met mediabox etc. wordt aangeboden. Ik direct bellen dat blijkbaar de verkeerde bestelling niet is gecancelled. Helaas, het was al op transport gezet. Het enige wat ik kan doen is het weigeren. Ik gaf aan dat dit prima is, maar dat dan nog steeds de automtatische incasso van kracht is. Dat was niet het geval, het abonnement zou pas actief worden als ik het pakket in ontvangst zou nemen. Vandaag ontving ik een e-mail dat mijn factuur klaar staat. Serieus, van het verkeerde pakket. Dat gelooft u toch zelf ook niet. Van mijn werkende pakket heb ik inmiddels factuur binnen, en nu gaan ze ook nog een automatsiche incasso verrichten over het pakket dat ik heb geweigerd.

Ik vraag u niet om excuses, iedereen kan fouten maken. Ik vraag u alleen om een trouwe klant te helpen als een klant. Beste meneer Clements, kunt er als directeur voor zorgen dat ik van mijn niet bestelde pakket afkom en dat mijn niet verleende incasso gecancelled wordt?

Met vriendelijke groet,

Herman Opmeer


Update 18 juli 2017: medewerker klantenservice heeft contact opgenomen een excuses gemaakt. Verkeerde account wordt opgeheven en mij werd verzocht de incasso direct te laten stoneren. Als tegemoetkoming kan ik mijn incasso voor het goede account ook stoneren, een bedrag van € 77. 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.