loader
 


Laatste reacties

(Net)werken

31-05-2017, 18:35 • 2336 keer gelezen
(Net)werken

De haringparty's staan weer voor de deur, een mooie traditie voor veel businessclubs. Netwerken is net als werken, je moet er dus je best voor doen om tot een resultaat te komen. Je moet geduld hebben en volharden. Maar je moet er vooral veel plezier in hebben. Zie je het als een grote opgave dan is er weinig hoop dat netwerken ook tot resultaat leidt. Non-verbale communicatie zegt genoeg. Iemand die een beetje verveeld voor zich uit staat te kijken op een netwerkbijeenkomst zal niet veel worden aangesproken. Gelukkig beschik ik over een mooi breed netwerk van relaties die mij kunnen helpen bij opdrachten of bij mijn bestuursfuncties. Ik ben er trots op dat al mijn opdrachten voort zijn gekomen uit mijn netwerk. Maar dat is mij niet komen aanwaaien.

Ik heb er veel plezier in om netwerkbijeenkomsten te bezoeken. Al in mijn jaren bij Connexxion was ik daar actief in. Toen ik in 2010 startte met Opmeer PR & Communicatie stortte ik mij nog meer in de wereld van de netwerkorganisaties. Ik creëerde mijn eigen netwerkbijeenkomst met de jaarlijkse Opmeerborrel, werd lid van diverse businessclubs en bezocht veel bijeenkomsten. Dat doe ik nog steeds zeer frequent. Het heeft geen enkele zin alleen maar op pad te gaan als je op zoek bent naar een mooie opdracht. Ik ben bijna 8 jaar bezig met Opmeer PR & Communicatie en pas sinds 4 á 5 jaar levert het netwerken daadwerkelijk iets tastbaars op. Het gaat er om dat je iets wordt gegund en dat men weet waar je voor staat en wat je kan. Dat lukt niet met 1 of 2 wijntjes en een bitterbal. Dat is iets wat je moet opbouwen.

Maar in eerste instantie moet je zelf investeren. Mensen en organisaties, vaak belangeloos, helpen met hun problemen en vraagstukken. Ik heb er nog steeds veel plezier in om nieuwkomers op de markt of in een netwerk op gang te helpen met adviezen en contacten. Ik verwacht daar niets voor terug. Maar het wordt door deze mensen bijna nooit vergeten. Het is een duidelijke win-win situatie, ik heb er veel lol in en zij hebben hopelijk veel aan mijn bijdrage. Als dat in de toekomst zakelijk ook nog iets oplevert is dat mooi meegenomen maar van ondergeschikt belang.

Maar goed, ik heb misschien makkelijk praten. Ik heb er veel lol in en ik hou van dit soort bijeenkomsten. Maar ook niet altijd. Soms heb ik geen zin om nieuwe mensen te ontmoeten en weer uit te leggen wat ik precies doe en dan natuurlijk ook moeten vragen wat de ander doet. Maar dan zijn er altijd nog goede zakelijke relaties waar je gewoon een glas mee drinkt en plezierige gesprekken voert die niet over business gaan. Het is dan echt geen verloren middag of avond.

Op mijn website hou ik een agenda bij waarin alle zakelijke bijeenkomsten worden vermeld waarbij ik aanwezig ben. Als iemand mij dus een keer wil ontmoeten is een bezoek aan mijn website voldoende om te weten waar ik uithang. Misschien kunnen wij binnenkort een haring happen.

(Net)werken

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.