loader
 

Even pas op de plaats

26-05-2015, 15:01 • 1682 keer gelezen
Even pas op de plaats

Ik heb het al eens eerder geschreven, het voornemen om elk kwartaal een nieuwsbrief te versturen maak ik niet waar. De reden is eigenlijk prima: de opdrachtportefeuille is zo vol dat de tijd ontbreekt. Dat is natuurlijk goed voor de omzet, maar ik moet jullie blijven vertellen waar ik mee bezig ben. Ook de frequentie van de weblogs loopt achteruit en het plaatsen van artikelen op mijn website schiet er bij in. Je moet jezelf dan even goed in de ogen kijken en beslissingen nemen om te zorgen dat je de regie houdt.

Ik heb twee maanden geleden dan ook het besluit moeten nemen om mijn nevenfuncties even op non—actief te zetten. Het feit dat ik mijn eigen communicatie niet op orde heb omdat ik te druk ben met betaald en onbetaald werk is een verkeerde ontwikkeling. Ik doe met erg veel plezier belangeloos werk voor de verschillende stichtingen (Haarlem Lichtstad, Société Pim Mulier, Nationale Hannie Schaftherdenking en Sinterklaasintocht in Haarlem). Maar daar is best veel werk mee gemoeid. Als communicatiespecialist ben je natuurlijk de aangewezen persoon om allerlei communicatietaken uit te voeren. Daarnaast is 2015 het Pim Mulierjaar en het Hannie Schaftjaar. Extra drukte met veel activiteiten. Het was een lastig besluit, maar ik heb het toch genomen: ik trek mij tot 1 september even terug uit de functies. Er zat ook een gevaar in. Het nieuws gaat vrij snel in het grote dorp Haarlem. Soms keken mensen mij verbaasd aan als ze mij aan het werk zagen. 'Je bent toch even op non-actief?' Nee, niet voor mijn opdrachtgevers. Sterker nog, ik heb in de tussentijd nog een prachtige opdracht gekregen als woordvoerder van de ketenregisseurs pgb.  

Ik ben blij met de beslissing, het voelt nu goed. Ik ben ook ontzettend blij met de reacties van mijn medebestuursleden. Ik laat ze toch in de steek, maar ik kreeg alleen maar begripvolle reacties. Dat is fijn en maakt een terugkeer na 1 september ook weer makkelijker. Ik heb beloofd de tijd te gebruiken om te kijken hoe ik terugkeer. Als ik er weer bij ben moet ik mij weer volledig kunnen inzetten. Ook zal volgend jaar de drukte voor de stichtingen een stuk minder zijn na het volle jaar 2015. Nu dit weblog is geschreven moet ik mij maar eens richten op de nieuwsbrief van Opmeer PR & Communicatie. Dat moet toch vor de zomer lukken?

  Share

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.