loader
 


Laatste reacties

De Beste Zangers

07-09-2017, 23:40 • 1936 keer gelezen
De Beste Zangers

Terwijl ik dit blog schrijf staat op de achtergrond het programma De Beste Zangers op. Ik ben namelijk al jaren een groot fan van dit programma. Inmiddels al 10 jaar uitgezonden en met wisselend succes. Maar dit jaar was het één van de beste seizoenen. In mijn ogen misschien wel de beste van alle jaren. Terecht is het programma genomineerd voor de Televizierring. Met name dit jaar bracht het programma de essentie van wat muziek voor mij persoonlijk kan brengen. Liefde, emotie en schoonheid. Bij nagenoeg alle afleveringen zat ik bij één of meerdere nummers met een brok in mijn keel. Hoe krijg je het bij elkaar? Zangers en zangeressen die groot zijn geworden in hele diverse muziekstijlen: reggae, rap, schlager, klassiek, pop, musical en muziek uit de 80's. Maar de openbaring was dat al deze verschillende professionals na afloop een verbondenheid hadden en een respect voor elkaar waar wij met zijn allen alleen maar een voorbeeld aan kunnen nemen.

Natuurlijk is dit een voorbeeld. Als wij op de wereld de problemen kunnen aanvliegen zoals in dit programma zal het onderlinge respect en vertrouwen alleen maar groeien. Een rapper, die een gevangenisverleden heeft, een brave zangeres, een Duitse Schlagerzanger en nog vele andere karakters bij elkaar. Op het eerste oog alleen maar tegenstellingen. Maar gedurende de diverse afleveringen blijkt er veel respect opgebouwd te worden voor elkaar. Mooi om te zien hoe men elkaar ook kan ontroeren en de vooroordelen weggenomen worden. Gedurende het seizoen werd ik ook 'verliefd' op Maan. Wat een geweldige zangeres en persoonlijkheid. Ik ben geen volger van The Voice en dat soort programma's. Veelal talenten die kort succes hebben, uitgemolken worden door de producenten en dan weer bij het 'grof vuil' worden gezet. Maar dankzij de Beste Zangers heb ik Maan ontdekt als een fantastische zangeres, maar ook een mooie vrouw met een prachtige persoonlijkheid.

Zoals gezegd, ik zat nagenoeg bij elke aflevering wel een keer met een brok in mijn keel. Dat is de essentie van muziek, het moet je raken. Net zoals in mijn vakgebied. Het gaat niet zover dat je een brok in je keel moet hebben, maar communicatie moet je raken om het door te laten dringen. Dat zal ik ook altijd nastreven. Niet zo gewichtig, maar het moet je raken zodat je het gevoel hebt dat je aangesproken wordt. Het zal jullie niet verbazen, mijn stem voor de Televierring gaat naar De Beste Zangers.  

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.