loader
 


Laatste reacties

Een blik vooruit

13-01-2015, 17:49 • 2182 keer gelezen
Een blik vooruit

Aan het begin van 2015 is het mooi om vooruit te kijken wat het jaar privé en zakelijk gaat brengen. Vandaag zit ik met zelfstandige collega's bij elkaar binnen het HZO. Normaal is er een spreker en is het luisteren en discussiëren. Vanavond wordt van ons verwacht dat wij kort terugkijken en onze verwachtingen voor het komend jaar uitspreken. Hoe het met mij en Opmeer PR & Communicatie het afgelopen jaar is vergaan zullen de meeste van u wel weten. Het was een mooi jaar, met prachtige opdrachten en goede uitdagingen. Het slotakkoord was voor mij indrukwekkend en hartverwarmend. Op een zeer goed bezochte borrel bij Schröder keek ik, samen met opdrachtgevers, relaties, vrienden en familie, terug op mijn eerste vijf ondernemersjaren. De blijken van waardering waren hartverwarmend en ontroerend. Het deed mij nog meer beseffen dat mijn bureau wordt gevormd door al die mensen om mij heen. Maar wat gaat het komende jaar brengen?

Opdrachten

Mijn huidige opdracht bij het ministerie van Financiën wordt minimaal gecontinueerd tot 1 maart. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Om weer een goed jaar te draaien heb ik een interim-opdracht nodig die gemiddeld drie dagen per week werk verschaft. Mocht een verlenging niet aan de orde zijn dan wordt het hard werken om een nieuwe opdracht binnen te slepen. Maar naast mijn interim-opdracht werk ik nog voor verschillende opdrachtgevers. Onder andere Vomar Voordeelmarkt, Hoorne Vastgoed en EBS zijn bedrijven die het gehele jaar door van mijn diensten gebruik maken. Daarnaast mocht ik in de eerste week van januari al een offerte uitbrengen aan een grote congresorganisatie. Het gaat niet om een grote opdracht, maar ik ben vereerd dat ik de kans krijg om deze organisatie aan mijn lijst met opdrachtgevers toe te voegen.

Pim Mulierjaar

Als bestuurslid van Société Pim Mulier heb ik vorig jaar het idee geopperd om in 2015 de 150e geboortedag van Pim Mulier, 10 maart 1865, te gedenken. Dit idee heeft vorm gekregen in het Pim Mulierjaar. In o.a. NOC*NSF, KNAU, Pim Mulier Papendaal, Mulierinstituut en Haarlem Marketing zijn partners gevonden. Zowel landelijk als in Haarlem staan er diverse evenementen op stapel om stil te staan bij het gedachtegoed van de grootste sportpionier van Nederland.

Hannie Schafjaar

Eind november is het exact 70 jaar geleden dat de meest bekende vrouwelijke verzetstrijdster Hannie Schaft werd herbegraven vanuit de Grote- of St. Bavokerk in Haarlem. Reden voor het bestuur van Stichting Nationale Hannie Schaftherdenking om dit jaar de herdenking op een bijzondere wijze te vieren. Ook zijn er tal van andere projecten in voorbereiding om het gedenkjaar te markeren. In de tweede helft van 2014 ben ik tot het bestuur toegetreden als bestuurslid communicatie.

Relatiebeheer

Zoals velen weten ben ik zeer actief in het netwerkcircuit en ondersteun ik diverse initiatieven, financieel of met diensten. Na vijf jaar is de portefeuille wel erg groot geworden. Ik ben zelf tot de conclusie gekomen dat ik keuzes moet gaan maken. Zo zal ik het aantal sponsoractiviteiten terugbrengen of afbouwen, maar wat ik blijf doen intensiveren. Ik heb de keuze echter nog niet gemaakt.

Begin vorig jaar heb ik een geslaagde aftrap gegeven met het concert Opmeer PR & Communicatie Live in het Patronaat. Aan het eind van het jaar gevolgd door een sessie in het Patronaat Café. Dit jaar komt er geen grote editie. Wel overweeg ik om edities in de Patronaat Café te organiseren. In het najaar wil ik Opmeer PR & Communicatie Tennis weer op de agenda zetten. Uiteraard zal er weer een  Opmeer PR & Communicatie Borrel zijn aan het eind van het jaar, dit keer op 14 december 2015.

Wat netwerkclubs ga ik ook een overweging maken wat voor mij een toegevoegde waarde heeft. Ik heb deze clubs, of hun bestuursleden, nadrukkelijk betrokken bij mijn borrel. Een groot deel was tot mijn grote vreugde ook aanwezig. Maar een deel was helaas afwezig. Dat zet mij wel aan het denken. Ik ben zelf redelijk trouw aanwezig bij hun bijeenkomsten en promoot deze ook via mijn eigen website en sociale media. Maar is het éénrichtingsverkeer of mag je verwachten dat vanuit deze clubs ook aandacht is voor jouw business? Ik merk bij mijzelf dat dit meespeelt en dat de sympathie toch uit gaat naar diegene die op 15 december proostte op Opmeer PR & Communicatie.

Kortom, het wordt een jaar van keuzes maken en ik hoop wat meer stabiliteit te brengen in mijn werk. Privé en zakelijk loopt bij mij door elkaar heen. Als het goed gaat in mijn werk gaat het mij privé ook goed. Wel realiseer ik mij dat ik af en toe privé te weinig tijd besteed aan de mensen om mij heen. Dat is iets wat ik komend jaar meer aandacht aan wil geven. Als dat allemaal gaat lukken kan het weer een mooi jaar worden.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.